Windows Phone'u Nasıl Bilirdiniz? : Berbattt!!



Konuya giriş yapmadan, 3 yıllık Windows Phone Kullanıcısıyım.

 1 ay önce Windows Phone ile istatistikler açıklanmıştı ve bazı haber siteleri Windows Phone 'a elveda vb. başlıklar atmışlardı. Windows Phone Kullanıcıları da buna büyük bir tepki vermişti.

Gelelim asıl konumuza; başlıktada belirttiğim gibi Windows Phone artık bitiyor diyebilirim. 2013 yılından bu yana Windows Phone taraftarı oldum ve gelişecek sürekli diye bekledim. Fakat Microsoft bizim gibi(afedersiniz ama) salakları buldu oyalıyor.



1 seneyi geçik, Microsoft insider programı dahilinde Windows 10 Mobil işletim sistemini geliştirmeye başladı, 28 Temmuz tarihinde Windows 10'un pc sürümünü kullanıcılara resmi olarak sundu ve mobile'i erteledi. Kasım ayı dediler, hala yok. Yılın ilk ayları dediler, gittiler Mısıra ve Ürdüne Windows 10'u yayınladılar. Şimdi ise 29 şubat sözü dolaşıyor piyasada bakalım 4 gün sonra neler olucak(25.02.2016)



İkinci konuya gelecek olursak; herkesin sinirini bozan mağaza sorunu.
Bir kere geliştiriciler hiç Windows Phone'u takmıyor. Takanlar bile uygulamayı yapıyor, yeni özellik ekliyorlar android uygulamalarına aylaaaaarrr sonra Windows Phone'a güncelleme geliyor. Misal olarak Facebook'a yeni eklenen kızgın, şaşkın vb emolojiler, acaba wp ye ne zaman gelecek? Pardon daha Facebook resmi uygulamasını yapmadı. O yüzden umudunuzu kesmek gibi olsun bence çok zor gelecek.
Microsoft, başka platformlara kendi platformundan daha çok değer veriyor.
Adamlar gidip mağazamı çeşitli yapıyım demiyorda, gidip cortana'yı android'e geliştiriyorlar. Lan kullandığımız klavyeyi bile iOS'a geliştiriceklermiş. Böyle bir boşlama yok!


Microsoft bu gidişle, tecrübeli bir wp kullanıcısı olarak, Windows Phone'yı ellerinle bitirecek.

Yazıma istediğiniz kadar karşı çıkın cidden canımı sıktı bu işler. Tarayıcıdan Facebook 'a giriyorum. Lan onda bile ekran kayıyor. Düzgün gözükmüyor. Eğer Microsoft 2-3 ay daha bu strateji ile giderse Windows Phone diye bir şey kalmıcak. Buna eminim. Yeni bir şirketi satın almış. Xamarin'i satın almış diyorlar, bu bir işe yarar mı bilemem, siz istediğiniz kadar fanboyluk yapın. Bu platonik aşk. Microsoft diğer platformlara önem veriyor.
Kamera ve kaliteye asla lafım yok!

Bunu Paylaş

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR