ASLINDA HERKESİN BİLGİSAYARINDA ÇİZİM TABLETİ VAR - TEKNOTRK



Öncelikle çizim tableti nedir onu söyleyelim:
Grafik tableti günümüzde çizmek ve fotoğraflara retouch yapmak için,daha çok tasarımcılar kullanır. Bilgisayarımızın ekranındaki imleci faremizle değil, bir kalemle hareket ettirdiğinizi düşünün. Tabi bu kalemin özel bir kalem olduğunu ve o model dışında başka bir modelde çalışmadığını belirtmek gerekir. Grafik tabletin içeriğinden bahsedecek olursak, bizlere gerekli olan bir çizim alanı, yani tabletin kendisi ve bir adet stylus (tabletlerde kullanılan kaleme verilen isim) gerekli. Elbette çizim yapabileceğimiz bir bilgisayarı da (Wacom'un Companion modelleri hariç) unutmamak gerekir. Şimdi  bu kalem tablet görevini görüyor. "Madem faremi neden kullanmıyorum" diyor olabilirsiniz. Ancak unutulmaması gereken nokta kağıda çizdiğimiz hassasiyeti fare ile bilgisayarımızda yakalamak imkansızdır. Bu kalemler basıncı algılamanın yanında, kalemin açısını da algılama yeteneğine sahiptir. Basınç hassasiyeti modelden modele değiştiğini unutmamak gerekir. Bazı ürünler 512 basınç seviyesine sahipken, bazılarında bu değer 2048'e kadar yükselebilmektedir. Tabi bu duyarlılık çizim alanının değil kalemin özelliği. Özellikle sıkça karşılaştığımız "raporlama hızı" ibaresinden de bahsedelim. Raporlama hızı dediğimiz olay, bizim kalemi tablete değdirişimiz ile ekrana ilettiği süre arasında geçen zaman dilimi. Yani gecikme de diyebiliriz. Bu hız ne kadar yüksek olursa, o kadar rahat çalışırsınız. 

Kaynak : WEBTEKNO

Evet, herkesin bilgisayarında çizim tableti vardır. Vektörel çizim yapmaya yeni başlayanlar çizim tabletim yok diyor boşveriyor. Çizim tabletleride 10" bir şey için 200-300TL. Bunu almaya hiç gerek yok. Eğer laptobunuz veya notebook'unuz varsa şanslısınız.

Diceksinizki nasıl olucak bu? Her laptop ve notebook'ta touchpad yani dokunmatik fare vardır.
O dokunmatik fareyi bir telefon kalemi alarak kullanabilirsiniz. Yalnız bunu kullanmadan önce touchpad'inizin driverlarını kontrol etmeyi unutmayın. Sonrasında işi ilerletince zaten güzel bir çizim tableti alırsınız.
Hadi kolay gelsin.

Bunu Paylaş

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR