Windows 10 Mobil ile Gelenler



Microsoft temmuz ayında duyurduğu Windows 10 işletim sisteminin, mobil sürümünü kasım ayında yayınlanacağı duyuruldu. Kasım ayına az zaman kalırken sizlerle birlikte Windows 10'un bize getireceklerine göz atalım;

1-)Cortana : 


Microsoft'un sanal asistanı Cortana.(Türkçe dil desteğinin 2015 yılının son aylarında geleceği söyleniyor.(Türkçe Cortana Söylenti haberdir. Kesinliği bilinmemektedir.)

2-)Microsoft Edge:


'Abi üstlerden al, yanlar kalsın' diye bir sürü caps yapılan ve Windows 10'un masaüstü versiyonunda Chrome'a kafa tutan Microsoft'un yeni web tarayıcısı Microsoft Edge.(Cortana gibi her platformda yayınlanmıyacakmış. WP'ciler buna çok sevindiler :))

3-)Project Astoria


Windows Phone'un en büyük sıkıntısı olan uygulama çeşitliliği sorunu ortadan kalkacakmış gibi duruyor. Microsoft Project Astoria adındaki projesiyle android ve ios uygulamaları, bir program aracılığıyla portlama işlemini yapıyor ve istediğiniz android ve ios uygulamalarını Windows Phone'ye yükleyebiliyorsunuz.(Şu anlık İnsiderlerin bazıları kullanabiliyor, tüm lumialarda desteklenmiyor.)(Bu şekilde Microsoft uygulama sorununu ortadan kaldırmış oluyor.)

4-)Bildirim Merkezi:


WP 8.1'de sadece 4 tane kısayol eklenebilen bildirim merkezine W10'da daha fazla eklenebiliyor. Ayrıca 8.1'de ayarlara girilerek kapatılan Wi-Fi W10'da dokunarak kapatılabiliyor.

5-)Continuum Özelliği:

Bu özellik ile Windows 10 telefonunuzu uyumlu TV ve akıllı televizyonlara bağlayabilir, klavye ve fare aracılığıyla da tıpkı bir bilgisayar gibi kullanabileceksiniz. Şu anlık bu özellik yeni MS telefonları 950xl - 950 telefonlarında kullanılabilecek gibi duruyor.

6-) Kutucuklar ve Arama ekranı:




WP 8.1 ile başlangıç ekranındaki kutucukları küçültme ve içine fotoğraf koyma özelliğini geliştirip 
artık kutucuk içine ve arkasına fotoğraf koyulabiliyor. Arama ekranına gelince tasarım değişmiş kişiye fotoğraf koyunca arama ekranında fotoğraf yuvaklak olarak karşımıza çıkıyor.

7-)Mağaza:



W8.1'deki mağaza arayüzü tamamen değişmiş durumda. Üst taraftan mağazanın yeni arayüzüne bakabilirsiniz.

8-)Ayarlar Menüsü:

WP 8.1'e göre daha stabilize edilmiş bir ayarlar menüsü karşımıza çıkıyor.

9-)Echo Lock Screen:



Android'in en iyi kilit ekranı uygulamalarından olan Echo Lock Screen'in yapımcısı Double Labs şirketini Microsoft satın aldı. W10'un kararlı sürümüne eklenmesi beklenen Echo Lock Screen, W10'un kararlı sürümünde karşımıza çıkabilir.

Bir Windows Phone'cu olarak benim bildiklerim bu kadar :)
(Bu MS W10 ile çok iyi bir çıkış yapacak gibi duruyor.)

Alıntı yapmak yasaktır. Emeğe Saygı!





Bunu Paylaş

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR